Modelbouw

Sedert 1952 bestaat er in de schoot van de RAAC een heuse modelbouwafdeling. Deze enthousiastelingen leggen zich toe op het bouwen van schaalmodellen van vliegtuigen. Het leuke ervan is dat ze ook echt vliegen, of het nu zwevers, dubbeldekkers, acrotoestellen of gewone toestellen zijn. Sommige leden hebben zelfs schaalmodellen die aangedreven worden door straalmotoren: klein maar enorm krachtig.

Bovendien biedt de modelbouwafdeling een opleiding “modelvliegen” aan. Die wordt ondersteund door:

  • Een modelvliegsimulator waarmee je kan aanleren hoe je met een model kan vliegen zonder (kostelijke) brokken te maken
  • Een opleidingsprogramma dat bestaat uit vier modules, “Aspirant”, “Beginner”, “Gevorderde” en “Expert”.
    Ons programma wordt intussen verder uitgewerkt en permanent afgesteld op de brevetten zoals die bij de Vereniging voor Modelluchtvaartsport (VML) zijn beschreven. Dat geheel wordt ondersteund door een vijfde module, “Instructeur”, die ervoor zorgt dat onze instructeurs dezelfde structuur volgen en op dezelfde aandachtspunten focussen.
  • Het lestoestel – de BEL-LES – met dubbele besturing waarmee de leerling de lesvluchten kan vliegen en waarvan de lesgever steeds de besturing kan terugnemen wanneer de leerling in een situatie terechtkomt die een ander toestel terug in bouwdoostoestand zou herleiden.

Kortom, de modelbouwafdeling van de RAAC zal binnenkort de volledige cyclus van begeleid bouwen en vliegen van een model kunnen aanbieden.

Interesse, dan contacteer je best een van de verantwoordelijken op modelbouw@raac.be.