De Club

Welkom bij de Royal Antwerp Aviation Club (R.A.A.C)!

In 1927 gesticht door Jan Olieslagers zijn wij de oudste vliegclub/vliegschool van België. Onze activiteiten ontplooien zich sinds het begin vanop de Internationale Luchthaven van Antwerpen (EBAW).

Zoek je meer info over onze club, de vliegopleiding tot privaat piloot, wens je een luchtdoop (cadeau te doen) of zelf eens de stuurknuppel bedienen tijdens onze sessies Piloot voor 1 Dag? Dan ben je hier op de goede plek!

Allereerst zijn we een vliegclub, een groep van enthousiastelingen gebeten door de vliegmicrobe. Dit zijn zowel lijnpiloten, militaire piloten, zweefpiloten, ballonvaarders, ULM’ers, luchtverkeersleiders, recreatieve piloten, helikopterpiloten, modelbouwvliegers, spotters, luchtvaarttechnici of gewoon geïnteresseerde medeburgers die allen een passie gemeen hebben: vliegen en alles wat er mee te maken heeft.

Daarom ook hebben we een gezellig clublokaal, gelegen op de eerste verdieping van het luchthavengebouw te Antwerpen/Deurne. Op donderdag en vrijdagavond is het clublokaal zeker open tussen 17u en 20u. Spring je liever op een zondag binnen? Dan kan dit tussen 15u en 20u.

Bovendien zijn we als RF (Registered Facility), gemachtigd om een opleiding tot Privaat Piloot (PPL) in te richten. Zo richten we elk jaar een theoriecursus in en kan je op de RAAC-vliegtuigen onder de bekwame leiding van een van de RAAC-RF vluchtinstructeurs je praktische opleiding aanvatten.

Heb je je vergunning en wens je met onze vliegtuigen te vliegen, dan ben je natuurlijk ook welkom als lid. Als vliegclub en vzw kunnen we onze vliegtuigen tegen kostprijs ter beschikking stellen van onze leden, wat een pak minder is dan de prijzen gevraagd door de commerciële verhuurbedrijven gevestigd op de Antwerpse Luchthaven.

Anderzijds zijn we dan ook een vliegclub en verwachten we van ál onze leden een correcte clubgeest.

Ben je eerder geïnteresseerd in het bouwen van schaalmodellen (en het leren vliegen ermee) weet dan dat binnen de RAAC een modelbouwafdeling actief is die je met open armen zal ontvangen.

Vind je hier geen antwoord op jouw vragen? Neem gerust met ons contact op